Lapuan Kokoomus kiittää Harri Seppälää upeasta työstä ja kampanjasta jossa saimme olla mukana. Tästä alkoi monta hyvää polkua ja tietoisuus Lapuasta levisi. Kontakteja ja ystäviä löytyy nyt laajalti ympäri maakuntaa. Laitetaan askelmerkit kohdalleen, työ jatkuu! 91

Eduskuntavaaliehdokas Harri Seppälä

Lapualainen, juuriltani maatilan poika Alajärven Menkijärveltä. Nykyisin asun Lapualla ja olen jo vuosien ajan toiminut yrittäjänä useissa perustamissani yrityksissä.

Takavuosina olen ollut mukana kuntapolitiikassa kolme vaalikautta. Eduskuntaan pyrin ensimmäistä kertaa ja haluan päästä vaikuttamaan yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin laajemmin. Olen tekojen mies ja tavoitteeni on toimia aina reaktiivisesti – ennen kaikkea saada asioita oikeasti tapahtumaan.

Opintojeni jälkeen toimin puolustusvoimien viestiupseerina vuosina 1982-1995, työskentelin muun muassa Seinäjoella ja Kauhavalla. Sotilasarvoni on kapteeni.

Toisenlaista työkokemusta sain toimittajana paikallisradiossa ja -televisiossa. Yrittämisen halun myötä minusta tuli tuotesuunnittelija perustamiini yrityksiin. Vuosien varrella olen työllistänyt kymmeniä ihmisiä muovi- ja metallialan yrityksissäni. Patenttimäärieni myötä minua voi kutsua myös keksijäksi.

Olen osallistunut yrittäjäjärjestön toimintaan yli 20 vuotta ja osan siitä ajasta toiminut puheenjohtajana.

Liikunta ja urheiluseuratoiminta ovat antaneet minulle paljon, ihmisten liikuttaminen on näkynyt myös omien yritysten toiminnassa ja tavoitteissa.

Vapaa-aikani täyttävät kitaran soitto, urheilu ja mökkeily Lappajärvellä. Lasten vanhempana olen päässyt seuraamaan heidän kasvutaivalta ja kehitystä, olen kiitollinen siitä mitä musiikki ja urheilu ovat heille antaneet.

Harva asia on koskettanut sydäntäni niin paljon kuin vapaaehtoistyön suuri voima, erityisesti silloin kun apua kerätään ihmisille jotka sitä todella tarvitsevat.

Sinä voit

tehdä, vaikuttaa, auttaa, valita, äänestää
ja voit levittää hyvää

Tänään tässä

Ympärilläni on tiimi, jonka kansa teemme kaiken tosissaan ja hyvässä hengessä. Arvostan suuresti, jos haluat kertoa ajatuksiasi ja tulla mukaan vaalityöhönKampanjakoordinaattori

Olli-Pekka Karjalainen

0407545109

Vaalipäällikkö, lakeus

Jussi Vaahtoniemi

0405794521

Vaalipäällikkö, Järviseutu

Jukka-Pekka Finnilä

0405573300

Vaaliviestintä

Ensio Manu

0407362620

Lapuan Kokoomuksen Kunnallisjärjestön pj.

Kai Pöntinen

050555969

Lapuan Kokoomuksen pj.

Hanna-Maria Kortesoja

0505570142ALUEVAALIEHDOKKAAT LAPUALLA 2022

Aluevaaliehdokkaat 2022
Aluevaaliehdokkaat 2022

KUNTAVAALIEHDOKKAAT 2021

Aila Nina
Aila Nina

AILA NINA

49 v. Perhe: Mies, kolme poikaa, tytär, vävy ja miniä sekä koira.

Kirjanpitäjä KLT, yrittäjä

HARRASTUKSET Mielenkiintoinen ja motivoiva työ on iso osa vapaa-aikaa, mutta sen lisäksi, että käytän aikaani asioiden selvittelyyn ja opiskeluun, ajelen kaksipyöräisillä. Sekä polkupyörillä että moottoripyörällä. Luonnossa liikkuminen sekä oma perhe ovat tärkeitä, joita ilman en voisi olla.

MINUN LAPUALLA mahdollistuu vakaa turvallinen elämä jokaiselle asukkaalle tuloluokasta huolimatta. Heikommista pidetään huolta sekä taataan tarvittavat peruspalvelut. Tulevaisuuden Lapualla yllä-pidetään hyvää yrityskulttuuria niin, että täällä on jatkossakin hyvä yrittää.Tero Ala-Nissilä
Tero Ala-Nissilä

61 v. Perhe: Vaimo, kaksi lasta ja kolme lastenlasta. Rehtori/luokanopettaja, eläkeläinen.

HARRASTUKSET Ottelukuulutukset Virkiä (pesäpallo) ja Kobrat (koripallo), bänditoiminta (MAAT, MAAT AC ja Viimeinen Myyntipäivä). Kuuntelen myös valtavasti erilaista musiikkia ja harrastan tietotekniikkaa.

MINUN LAPUANI Haluan olla mukana kehittämässä Lapuaa, eri ikäisille ihmisille, yhä paremmaksi paikaksi asua, yrittää ja harrastaa.


Nante Backlund
Nante Backlund

19 v. opiskelija, Lapuan nuorisovaltuuston puheenjohtaja.

Elina Espinal
Elina Espinal

38 v. Perheeseeni kuuluu lisäkseni kaksi poikaa.

HARRASTUKSET Vapaa-ajallani pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon.

MINUN LAPUANI olisi edellä kävijä, josta muut voisivat ottaa mallia. Minun Lapuani pitäisi erityisesti huolta lapsista ja nuorista.

Mariia Harjunheimo
Mariia Harjunheimo

29 v. Perheeseen kuuluu 4-vuotias Feetu-poika sekä eläimiä. Yrittäjä.

HARRASTUKSIIN kuuluu urheilu monipuolisesti eri lajien parissa sekä ratsastus.

MINUN LAPUANI on lapsiperheiden kaupunki. Se käsittää luonnollisesti monta sukupolvea. Täällä on jo loistavat uudet kouut, laajat päivähoitomuodot, mahtavat harrastusmahdollisuudet ja lisäksi Lapualta löytyy Suomen suurin kuntalisä. Pidetään kiinni siitä mitä meillä on ja parannetaan niitä olemassaolevia mahdollisuuksien mukaan.

Lisäksi haluan tehdä töitä sen eteen, että Lapua on hyvä paikka yrittäjille yrittää! Näin takanamme palveluiden pysyvyyden sekä luomme työpaikkoja. Kokonaisuutena "Lapua, se vetovoimainen, turvallinen kaupunki".


Johanna Ikola
Johanna Ikola

Leski, tytär perheineen Virossa

HARRASTUKSET Kokoomuksen opiskelijapolitiikassa alkanut osallistuminen jatkuu järjestötoiminnassa. Vuosien työt Lapualta maailmalle koti- ja ulkomaisen lääketeollisuuden asiantuntijatehtävissä hyödyttävät nyt työtä ikääntymisen parissa. Vapaa-aikana osallistun yhteisöjen kehittämistyöhön ja EU-hanketoimintaan.

MINUN LAPUANI Lapua edelläkävijäksi kuntapalveluiden tuottamisessa: tulostietoisuus kuin yrittäjällä, laatu kuin laboratoriossa, viestintä kuin herätyssaarnassa -vahvan brändin lunastus!


Simo Ikola
Simo Ikola

47 v. Johanna-vaimo, tytär ja kaksi poikaa. Kehitysjohtaja

HARRASTUKSET Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta, palokunta, luottamustehtävät kaupungilla ja tuomiokirkkoseurakunnassa. Musiikin kuunteleminen ja lukeminen.

MINUN LAPUANI on avara kaupunki olla ja elää. Hyvät palvelut, kukoistava yritystoiminta ja harrastusmahdollisuudet ovat elinvoimaisen kaupungin merkki. Viihtymiseen ja turvallisuuden tunteeseen liittyviä asioita ovat esim. laadukkaat koulut, monipuolinen tontti- ja asuntotarjonta sekä hyvät kulttuuri- ja terveyspalvelut.


Juha Kattelus
Juha Kattelus

55 v. Sairaanhoitaja-vaimo ja kolme lasta. Koneyrittäjä/maanviljelijä

MINUN LAPUANI Kaupunki, jossa kyläkoulut pidetään toiminnassa. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet jokaiselle vauvasta vaariin. Hiippakunnan pääpaikka, jossa kaikki viihtyvät ja uusi piispakin asuu mielellään. Riittävä tonttitarjonta myös teollisuudelle, jotta voidaan luoda uusia työpaikkoja ja tätä kautta saada myös uusia asukkaita.


Veli Keltto
Veli Keltto

62 v. Naimisissa, 3 lasta. Maanviljelijä

HARRASTUKSET Vapaaehtoistyö.

MINUN LAPUANI Lapua on hyvä paikka olla ja elää. Nuorista ja nuorista perheistä täytyy pitää hyvää huolta. Yrittäjyydelle tulee luoda toimintaedellytyksiä. Kehitetään tasapuolisesti koko kaupungin aluetta.

Anna-Maija Klemettilä
Anna-Maija Klemettilä

59 v.  Yrittäjä

Hanna-Maria Kortesoja
Hanna-Maria Kortesoja

45v. Perheeseen kuuluu:

2 nuorta miestä ja aviomies. Kankuri, toimitusjohtaja, yrittäjä

HARRASTUKSET Ratsastus, crossfit, lenkkeily, hyvin monipuolinen liikunta, yhdistys- ja hallitustoiminta.

MINUN LAPUANI Kokonainen pieni maailma, josta löytyy työ ja tarvittavat huvit. Hyvät puitteet yrityksille tulla tänne, sijoittaa ja työllistää. Monipuolisia paikkoja rakentaa omanlaisensa koti ja täällä asuvien myötäavustuksella monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Lapua, upeiden kulkuväylien keskiössä oleva turvallinen, Suomen parhaat palvelut tarjoava kotipesä.


Sami "Skypy" Kuula
Sami "Skypy" Kuula

"Skypy" 46 v. Perheeseen kuuluu vaimo Juulia ja toivottavasti lehden painoon

mennessä olis kotona lisäksi kaksi alaikäistä mukeloa. Kaksi täysi-ikäistä lasta on edellisestä liitosta. Erikoissairaanhoitaja/ensihoitaja

HARRASTUKSET Jalkapallon erotuomaritoiminta, sulkapallo.

MINUN LAPUANI Tavoitteet pitää sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalvelut Lapualla mahdollisimman kattavina tulevan soten jälkeenkin. Simpsiön kehittäminen. Yritystoiminnan tukeminen ja yritystonttien kaavoitus. Pitää Lapua itsenäisenä ja isojen investointien teko tulevaisuudessa "tarkalla silmällä". Velan otto -> mietintä millä ne maksetaan ja käydä läpi tarkasti mahdolliset säästötoimet ja -tavoitteet. Kunnallisvero-% nykyisellä tasollaan pito ja mielummin sen laskeminen. Päätöksien teko aina ajattelemalla Lapuan kaupungin ja kaupunkilaisten etua. Perheystävällinen Lapua meille kaikille.

Samuli Kylkisalo
Samuli Kylkisalo

30-vuotias, terveellä maalaisjärjellä varustettu insinööri, lopputyötä vaille valmis diplomi-insinööri.

HARRASTUKSET pääasiassa koripallo. Olen kaupunkimme ylpeyden eli Kobrien taustaryhmän jäsen ja samalla ns. monitoimimies. Toinen tärkeä harrastus on penkkiurheilu.

MINUN LAPUANI Kun puhutaan Minun Lapuasta, niin mielestäni Lapualla rupeaa olemaan taas asiat aika mallillaan, kun saatiin kylälle uusi lukio sekä Liuhtarin ja Ritavuoren koulut valmiiksi. Nyt täytyy kuitenkin muistaa huolehtia myös pienemmistä kouluista, sillä eivät kaikki todellakaan keskustan taajamassa asu. Kylien vetovoimaa tulisi kaupungin toimesta markkinoida enemmän.

Ahdistusta aiheuttaa kuihtunut keskustaajama eli kylä. Mielestäni palvelujen siirtäminen kylältä vaikkapa Alankoon ei ollut kovin hyvä idea. Keskustassa asuu paljon seniori-ikäistä väkeä, jotka tar-vitsevat palveluita kävelymatkan päästä ja ovat sen takia muuttaneet "kirkolle". Nyt palveluita viedään muualle. En ymmärrä.

Kaiken kaikkiaan Lapuahan on paras paikka ihmisen asua.


Janne Lahdensuo
Janne Lahdensuo

44-vuotias vastuunkantaja,jolla on kaksi insinööritutkintoa ja opiskelut jatkuvat edelleen työn ohessa. Perheeseen kuuluvat vaimo sekä 2 tytärtä.

Ammatillinen opettaja.

HARRASTUKSET Kuntoilua ja luonnossa liikkumista, mm. iltarastien ja hiihdon merkeissä.

MINUN LAPUANI Kotikaupunkini vahvuuksina tulee olla elinvoimaisuus, tasapainoinen talous ja laadukkaat lähipalvelut. Erityisen lähellä on lapsiperheiden hyvinvointi sekä toisen asteen koulutuksen turvaaminen ja kehittäminen.

Olli Lahdensuo
Olli Lahdensuo

Olen 47-vuotias yrittäjä, naimisissa ja kolmen lapsen isä.

HARRASTUKSET Kausittaisen kuntoilun lisäksi, tärkein harrastus on kuntapolitiikka.

MINUN LAPUANI Tärkeintä tulevalla valtuustokaudella on kaupungin talouden tasapainottaminen, ei karsimalla tai veroja korottamalla, vaan tuloja lisäämällä. Se onnistuu parhaiten kaavoittamalla lisää hyviä teollisuus- ja asuin tontteja ja tietenkin myymällä ne. Sitä kautta saamme uusia veron maksajia. Vain siten pystymme jatkossakin huolehtimaan peruspalveluistamme.


Helena Lahtinen
Helena Lahtinen

61 v. Perheeseen kuuluu puoliso, 2 aikuista lasta ja 2 lastenlasta.

Terveys- ja hyvinvointijohtaja ja vs vapaa-aikapäällikkö

HARRASTUKSET Kirpputorit ja tuunailu, puutarha, elämäkerrat, sukututkimuskin.

MINUN LAPUANI on elinvoimainen ja hyvinvoiva asukkaiden ja perheiden kaupunki. Haluan toimia niin, että Lapualla on jokaisen hyvä elää, tehdä työtä ja yrittää. Tärkeitä asioita ovat talous, terveys, työ, tiestö, turvallisuus - ja päätöksenteossa yhteistyö, avoimuus ja oikeudenmukaisuus.

Marjo Lakso
Marjo Lakso

45 v. Naimisissa, 5 lasta. Lähihoitaja, työskentelen kehitysvammaisten ohjaajana.

HARRASTUKSET Harrastan lukemista ja erityisesti äänikirjojen kuuntelemista. Opiskeleminen on myös mielipuuhaa. Paljolti vapaa-aika menee kuitenkin lasten harrastusten ja perheen parissa.

MINUN LAPUANI Kotihoitoon lisää hoitajia ja peruskouluihin enemmän ohjaajia. Ennaltaehkäisevä toimintamalli osaksi arkea. Tulee ennakoida näiden tekijöiden saatavuus olemalla tiiviimmässä ja molempia osapuolia hyödyntävässä yhteistyössä Lapualla toimivien oppilaitosten kanssa.

Täytyy tuoda luottamustyöskentelyä esille paremmin ja avoimemmin. Seuraavat vaalit ovat tuossa tuokiossa ja ehdokastyö alkakoon jo tässä vaiheessa ja jatkukoon aktiivisesti koko valtuustokauden.

Luottamustyöskentely kuuluu kaikille ja kynnys mukaan lähtemiselle on luotava matalaksi. Yhdessä olemme vahvempia.

Sari Latvala
Sari Latvala

39 v. Aviopuoliso, 2 lasta ja 2 koiraa. Työterveyshoitaja

HARRASTUKSET Koirat, liikunta ja lasten harrastukset.

MINUN LAPUANI itsenäinen, kauniin luonnon ympäröimä aktiivisten ihmisten koti. Turvallinen ja sujuva infra, laadukas opetus, tukimuotojen koordinoinnin kehittäminen ja monipuoliset palvelut. Lapsille/nuorille järkevää ja terveyttä edistävää tekemistä. Monipuolinen koulutustarjonta. Työllistyminen. Matalan kynnykset tukipalvelut: läksykerhot, perhetyö, apu sekä kouluihin että perheisiin.

Juha Lehtola
Juha Lehtola

37 v. Vaimo ja kaksi lasta, pari mäyräkoiraa ja pari kissaa.

Metsäkoneen kuljettaja/ moniala yrittäjä.

MINUN LAPUASTANI haluan vielä paremman lapsiperheille ja yrityksille riippumatta toimialasta ja että kaikkia yrityksiä pidetään tasavertaisena yrittäjän taustoista riippumatta myös kunnallisella tasolla. Rehellinen tarjouskilpailu ilman kenenkään ammattitaitoa arvioiden.

Marika Lintala
Marika Lintala

45 v. Perheeseeni kuuluu aviomies sekä kolme lasta. Lisäksi ruokakuntaamme kuuluu yli 7-kymppinen äitini.

Olen koulutukseltani tradenomi sekä sosionomi ja opiskelen sosiaalityötä avoimessa yliopistossa. Töissä olen lastensuojelussa. 

HARRASTUKSET Harrastan maatilani töitä, ratsastusta, vapaaehtoistatyötä, lukemista sekä eri liikuntalajeja.

MINUN LAPUANI Toivoisin kuntani oleva hyvä ja turvallinen kasvupaikka lapsille. Toisaalta haluaisin myös, että mm. vanhuksille taattaisiin omien toiveiden mukaiset tukipalvelut ja arvokas loppu-elämä.

Marko Makkonen
Marko Makkonen

53v. Yrittäjä, perheeseen kuuluu avovaimo ja kaksi lasta

HARRASTUKSET Ikämiespalloilu, juniori-valmennus koripallossa. Jokamiesluokan-psykologia sekä musiikki.

MINUN LAPUANI Toivoisin tulevaisuuden Lapuan olevan yrittäjäystävällinen, tapahtumarikas sekä lapsiystävällinen kaupunki, joka kuitenkin huolehtii myös vanhuksistaan, jotka tämän kaiken ovat työllään aikoinaan mahdollistaneet.

Pasi Myllykoski
Pasi Myllykoski

53 v. Perheessä vaimo ja kaksi lasta. Reissuhommissa pitkään eri puolilla Suomea ja maailmaa.

HARRASTUKSET monipuolinen moottoriurheilun seuraaminen. Nuorempana tuli osallistuttua itsekin.

MINUN LAPUANI Toiveissa on kaikille hyvä Lapua. Yrittäjyyttä ja työtä ja hyviä palveluja kaiken ikäisille.

Markku Mäenpää
Markku Mäenpää

53 v. Vartija.

Mauri Mäenpää
Mauri Mäenpää

67 v. Perheessä vaimo ja parsonrusselterrieri.

HARRASTUKSET jooga, lenkkeily, BC Lapua, seuratyö.

MINUN LAPUANI vetovoimaisemmaksi! Palvelut lapsille, lapsiperheille ja ikääntyneille. Lisää lähipalveluja, tarkoittaa: Ei tarvitse lähteä Seinäjoelle kauppaan.

Tomi Natri
Tomi Natri

8-vuotias, kahden tytön isä. Valokuvaaja, yrittäjä

HARRASTUKSET Golf, jääkiekko, kuntosali, hiihtely ja pyöräily.

MINUN LAPUANI on vetovoimainen etelä-pohjalaiskaupunki, jossa kaikilla on hyvä asua ja elää. Harrastusmahdollisuuksien kirjo on laaja ja erityisesti Simpsiö omaa valtavan kasvupotentiaalin uusien palvelujen kehittämisen myötä. Lasten harrasajamäärien kasvun vuoksi näkisin, että Lapua tarvitsee lähivuosina tekojään ja ulkokaukalon, joita pystyttäisiin hyödyntämään kesäisin muissa palloilulajeissa. Valtuuston toivoisin pystyvän ajamaan kaupungin yhteisiä asioita ilman suurempia poliittisia vääntöjä.


Kari Nirha
Kari Nirha

Ikää riittävästi, 70+ vuotta.

Perhe: puoliso ja kaksi aikuista mukulaa.

HARRASTUKSET Kunnallishallinto kiinnostaa entistä kunnanjohtajaa. Metsänhoito, moottoripyöräily ja Rotarytoiminta -> hyväntekeväisyys lähinnä itseäni.

MINUN LAPUANI Lapuan kaupunginvaltuuston tavoitteena on ollut jo vuosia talouden tasapaino, mutta sitä tilaa on pikemminkin lähdetty karkuun, kuin koetettu ottaa kiinni. Yhteisömme tavoite tulee olla se, että tuotamme ne palvelut, joita varten kaupungin hallinto ja toiminnot ovat olemassa - mahdollisimman edullisesti laadusta tinkimättä, itsenäisenä kuntana. Lapuan kokoinen kaupunki tarvitsee yhtenäisen, yhteistä hyvää tavoittelevan valtuuston ja luottamusmieskoneiston.


Annika Peurala
Annika Peurala

40 v. Yrittäjä

Mika Pihlainen
Mika Pihlainen

54-vuotias, naimisissa, 4 lasta, 3 lastenlasta. Kuljetuspäällikkö, yrittäjä.

HARRASTUKSET Musiikki, Ämyri ry:n hallituksen puheenjohtaja. Kesäviikonloput kuluu asuntovaunuilemassa ja kalastelemassa.

MINUN LAPUANI Lapua itsenäisenä, laadukkaat ja kaiken kattavat palvelut säilyttäen. Pidän tärkeänä kaupungin roolia vuorovaikutuksessa yrittäjyyden tukemisena ja keskustelukumppanina. Myös monipuolista kulttuuritarjontaa tulisi edelleen kehittää.

Kai "Kaitsu" Pöntinen
Kai "Kaitsu" Pöntinen

58 v. Naimisissa, kolme lasta, 3 lastenlasta.

Poliitikko, yrittäjä, kippari, maakuntaneuvos, isä, paappa, näyttelijä, teatterituottaja, luonnonsuojelija, metsästäjä ja paljon muuta!

MINUN LAPUANI on vahvasti itsenäinen kaupunki joka huolehtii hyvistä palveluista kaikille. Minun lapualaiset kantavat myös itse vastuuta Lapuasta ja lapualaisista. Ei hyysätä mutta autetaan apua tarvitsevia. Lapua on vahva yrittäjäkaupunki joka tarjoaa työtä ja turvaa! Lapua on hengellinen ja voimallinen kulttuuri- ja urheilukaupunki vuoden jokaisena päivänä. Koulurakentamisen, Koveron ja Honkimäen eritasoliittymien jälkeen ajan voimakkaasti valtatie 19 parantamista ja nelikaistaistamista.

Lapualaisten parhaaksi, yhdessä!

Lasse Rajala
Lasse Rajala

38 v., aviomies ja kolmen lapsen isä, yrittäjä

HARRASTUKSET Kuntosali, golf, harrasteajoneuvot

MINUN LAPUANI Lupaus perhekoon kaupungista on aina ajankohtainen ja lupauksen lunastaminen vaatii jatkuvaa työtä - paljon on tehty mutta vielä on parannettavaa.

Yritykset luovat elinvoimaa ja tarjoavat työtä. Tehdään Lapuasta yrittäjäkaupunki numero yksi!

Verottamalla yksikään kaupunki ei ole noussut kukoistukseen - ei nosteta veroja vaan käytetään nykyiset veroeurot järkevästi.

Yhteisöllisyydessä on voimaa - pidetään huolta toisistamme!

Matti Rinnankoski
Matti Rinnankoski

58 v. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa Lääkintävahtimestari

HARRASTUKSET Kalastus, hirvenmetsästys, aktiivinen yhdistystoimija.

MINUN LAPUANI on turvallinen elää, asua ja harrastaa monipuolisesti kaikissa ikäryhmissä. Kaupunki on houkutteleva, vetovoimainen ja pitovoimainen uusille ja olemassa oleville asukkaille ja yrityksille.

Hanne Ronkainen
Hanne Ronkainen

36 v. suurperheen äiti ja vaimo Ritavuorelta. 5 lasta. 2 koiraa.

Tällä hetkellä perhevapaalla ja syksyllä jälleen sairaanhoitajana.

HARRASTUKSET Vapaa-ajan ongelmia ei tällä suurperheellä ole ja iltani koostuvatkin paljolti harrastuksiin kuskaamisista. Liikenevällä vapaa-ajallani yritän lenkkeillä, nauttia luonnosta ja tavata ystäviäni. Onneksi nämäkin asiat voi usein yhdistää.

MINUN LAPUANI Asuinpaikan lisäksi Lapualta löytyy meidän molempien työpaikat. Juuret ovat siis vahvasti kiinni. Lapsilleni kaupungista löytyy uudet koulut ja upeat harrastusmahdollisuudet. Kaupunkimme rikkaus on monipuolinen vapaa-ajan tarjonta. Terveys- ja hyvinvointipalvelut löytyvät myös läheltä. Koen, että Lapualla on perheiden hyvä asua ja haluan olla mukana turvaamassa, että näin olisi jatkossakin. Vastuullisella kuntataloudella saadaan turvattua toimivat perusturvapalvelut myös tulevaisuudessa.

Lapua tarjoaa kodin myös monelle yritykselle. Yritysmyönteinen päätöksenteko tukee yritysten menestystä ja kilpailukykyä. Näin saadaan alueelle lisää työpaikkoja ja verotuloja.

Lapualla on moni asia hyvin ja ne mitkä eivät ole, täytyy yrittää korjata. Yhteistyöllä.

Jukka Santala
Jukka Santala

34 v. Naimisissa

HARRASTUKSET Kaikki ylimääräinen vapaa-aika tulee vietettyä teatterin lavalla tai katsomon puolella

MINUN LAPUANI Haluaisin Lapuan olevan tulevaisuudessa vielä enemmän perheiden ja nuorten paikka. Kaupungista löytyy potenttiaalia kehittää ja rakentaa monella tapaa lisää parempaan suuntaan juuri näiden asioiden kannalta.

Henrik Seppä-Lassila
Henrik Seppä-Lassila

Vaalien alla 20 v. Perhe: Isä, Äiti ja 2 veljeä. Opiskelija

HARRASTUKSET Ilmakuvaaminen, 3D- mallinnus.

MINUN LAPUANI Haluan tehdä Lapuasta mukavan paikan asuinpaikan, jonne on helppoa muuttaa takaisin opiskeluiden jälkeen. Minulle tärkeää on pitää huolta koulutuksesta, yrittäjyydestä ja hyvistä yhteyksistä naapurikaupunkeihin.

Susanna Suokko
Susanna Suokko

27v. Perheeseeni kuuluu avopuoliso. Ensihoitaja AMK

HARRASTUKSET Talvisin hiihto, lumien sulettua suunnistus ja juoksu. Kuntosalilla, joogassa ja body pumpissa tulee käytyä vuoden ympäri.

MINUN LAPUANI Liikunnallinen: Kuntalaisilla tulee olla laadukkaat ja laajat harrastusmahdollisuudet. Liikuntatilojen maksut tulee olla alhaiset, jotta kaikilla on mahdollisuus harrastaa.

- Turvallinen: Kunnan on taattava laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaiken ikäisille. Hoitoon pääsyn tulee olla nopeaa. Matalan kynnyksen palveluihin tulee panostaa.

- Sujuva: Kuntalaisten arjen tulee olla sujuvaa, jotta eläminen Lapualla on mielekästä.

Tuija Syväoja
Tuija Syväoja

34 v. 2 poikaa ja koira

HARRASTUKSET Tykkään lenkkeillä ja liikkua luonnossa, mutta viihdyn myös kotona lasten kanssa. Viime vuosina olen innostunut uudelleen lukemisesta

MINUN LAPUANI Olen saanut olla monessa mukana ensimmäisen luottamustoimikauteni aikana ja oppinut prosesseista, miten kunnan asioita viedään eteenpäin. Sivistyslautakunnan toiminnassa mukanaolon koen tärkeimmäksi, sillä lasten ja nuorten asiat ovat lähellä sydäntä. Asiat kiinnostavat omien lasten kautta, mutta myös laajemmin. Ajattelen, että lapsuuteen ja nuoruuteen sijoittaminen antaa niin yksilöllisesti kuin myös yhteiskunnallisesti meille arvokkainta pääomaa. Oppimisympäristöt on saatu kuntoon ja uusi päiväkotikin on tulossa. Pelkillä seinillä ei kuitenkaan luoda perheiden ja lasten hyvinvointia. Aikaa ja läsnäoloa tarvitaan niin vanhemmilta kuin myös ammattihenkilöiltä. Selkeiden toimintamallien ja työkalujen lisäksi tarvitsemme toistemme tukemista ja kannustamista, yhteistyötä kaikilla tasoilla ja eri tahojen välillä. Pienin askelin var-masti pystymme Lapuallakin haasteisiin vastaamaan.


Pirkko Talola
Pirkko Talola

68 v. Kolme lasta, neljä lastenlasta. Eläkkeellä oleva perushoitaja.

HARRASTUKSET Harrastamiseksi voi sanoa pitkänlinjan toiminta yhdistyksissä ja toimikunnissa. Parissa valtakunnallisessa ry.ssäkin.Toiminnat ovat painottuneet ammatillisuuteeni, työhöni,seurakuntaan, sekä kotiseutuun. Marjastus on yksi iloni.

MINUN LAPUANI on eteenpäin menevä kaupunki, joka ei odota elämän lottovoittoa, vaan tekee itse sen. Asukkaan pitää uskaltaa sanoa olevansa Lapualta. Niin yksityispuolen kuin kaupungin työntekijöillä on hyvä mieli töissään.


Ulla Tiitu
Ulla Tiitu

56v, perheeseen kuuluu 6 lasta ja 3 lastenlasta. Vastuuohjaaja.

HARRASTUKSET Innostuilen liikunnasta, käsitöistä, kukkapenkkien kaivelusta ja hyvistä ihmisistä.

MINUN LAPUANI Mietin paljon ihmisten, vanhojen, nuorten, hyvin- ja pahoinvointia, mielenterveysoireilua ja arjen vaikeuksia. Lapualla näkisin mieluusti elävän keskustan, nuorten kokoontumispaikkoja, nopeasti reagoivat palvelut sekä sielun sivistystä, ymmärrystä ja inhimillisyyttä kaikessa, mitä tehdään.

Matti Turja
Matti Turja

34 v. Perhe: vaimo ja koira

HARRASTUKSET Jalkapallo ja jääkiekko, valmennan myös jalkapallo-maalivahteja.

MINUN LAPUANI Toivon että Lapua säilyy itsenäisenä ja vahvana kaupunkina, jossa asukkaiden on hyvä ja helppo elää. Lapuan vahvuus on lapsiperheiden palveluissa ja liikuntamahdollisuuksissa, näitä haluaisin jatkossakin kehittää. Yrittäjäperheen vesana haluaisin myös nähdä yrittäjyyden säilyvän Lapualla kannattavana ja elinvoimaisena. Lapua on monesta syystä vetovoimainen kaupunki, ja haluaisin sen sellaisena pysyvänkin

Juuso Tynjälä
Juuso Tynjälä

18 v. lukiolainen, myyjä

HARRASTUKSET Golf, moottoriajoneuvot.

MINUN LAPUANI on elinvoimainen, kilpailukykyinen, taloudellisesti hyvinvoiva sekä vetovoimainen mahdollisille tuleville lapualaisille, paluumuuttajille sekä nykyisille lapualaisille. Kuntalaisten hyvin-vointi on yhtä kuin kunnan hyvinvointi. Kunnan hyvinvoinnin tärkein mittari on kuntatalous. Kun talous voi hyvin, on helppoa ja mukavaa keskittyä kunnan sisäiseen päätöksentekoon. Lapuani on yritysmyönteinen. Niin uusia kuin vanhoja yrityksiä tulisi tukea kaikin mahdollisin kuntapoliittisin keinoin.

Jussi Vaahtoniemi
Jussi Vaahtoniemi

56 v., perheeseen kuuluu vaimo ja poika. Ylikonstaapeli

HARRASTUKSET Monien luottamustehtävien hoito vie suuren osan vapaa-ajasta. Loppuaika kuluu kotitöiden, mökkeilyn, matkailun, lukemisen, palveluskoiratoiminnan, shakin sekä penkkiurheilun parissa.

MINUN LAPUANI Haluan vaikuttaa Lapuan kehittymiseen niin, että tulevaisuutemme itsenäisenä kaupunkina olisi vieläkin parempi. Keskeisinä teemoina on Lapuan elin- ja vetovoimaisuuden lisääminen, kuntalaisten hyvinvointi sekä kattavasti, tehokkaasti ja joustavasti toimivat palvelut, joiden perustana on terveellä pohjalla oleva kestävä talous.

Mikko Yli-Kuivila
Mikko Yli-Kuivila

47 v., vaimo ja 4 lasta Yrittäjä

HARRASTUKSET lähinnä lasten harrastukset näin ruuhkavuosina.

MINUN LAPUANI Mielelläni näkisin, että Lapualla kokonaiskuva mielessä pitäen haettaisiin ja ennen kaikkea löydettäisiin rakentavia, jopa uusia tapoja kehittää ja järjestää palvelut kuntalaisten hyväksi. Kuntatalouden haasteet eivät ole katoamassa mihinkään, raha on jatkossa(kin) tiukalla. Siksi pitää rohkeasti hakea ja löytää uusia ratkaisuja, joilla saadaan kaupungin rahat riittämään!

Milla Ylinen
Milla Ylinen

44 v., naimisissa, 3 poikaa. Meijeristi

HARRASTUKSET Kehonrakennus, pyöräily ja koiran kanssa ulkoilu.

MINUN LAPUANI Oikealla olevaa sydäntäni lähellä ovat nuorten ja lasten, sekä vanhusten hyvinvointi. Ja miten heidän tilannettaan voitaisiin helpottaa. Seuraan mihin maailma muuttuu ja miten asiat kehittyvät ja haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa siihen, että Lapua pysyy mukana kehityksessä ellei jopa edelläkävijänä.

Arto Ylitalo
Arto Ylitalo

46 v., avopuoliso ja tytär Yrittäjä

HARRASTUKSET maastopyöräily, jääkiekko, metsästys, liikunta.

MINUN LAPUANI Lapsilla hyvät ja turvalliset hoito- ja koulupaikat, työikäisten mielekästä tehdä töitä, ikäihmiset tulee pysyä aktiivisina sekä saada tarvittavat palvelut.

Yrittäjäjyyyden kannustaminen työpaikkojen säilymiseen ja lisäämiseen. Harrastus ja kilpailu mahdollisuuksien lisääminen, harrastuspaikkojen tulee olla harrastamiseen soveltuvia ja laadukkaassa kunnossa.

Mykita "Nikita" Zaytsev
Mykita "Nikita" Zaytsev

36 v., syntynyt Ukrainassa, tulin Suomeen 15 vuotta sitten, asunut Lapualla 7 vuotta. Perheeseen kuuluvat vaimo, lapsi ja kissa.

MINUN LAPUANI Kaikki Lapualla asuvat ihmiset ovat osa Lapuaa, riippumatta heidän syntymämaastaan. Parannetaan eri kansallisuuksien yhteistyötä, joka tuo kehittyessään menestystä koko Lapualle.

Keskustan viihtyisyyttä tulee parantaa, että se kutsuu uusia yrittäjiä luokseen. Etsitään ratkaisu keskustalle yritysten kautta ja ennen kaikkea luodaan tämä mahdollisuus kehitykselle.