Välikysymys

21.09.2019

Välikysymys hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta

Kokoomus.fi / Julkaisut / Politiikka / Välikysymys hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta

Julkaistu: 20.09.2019 Politiikka

Vahva valtiontalous on köyhän paras turva. Lyhytnäköinen yli varojen eläminen kaatuu ennen kaikkea niiden suomalaisten niskaan, jotka ovat eniten yhteiskunnan palveluiden ja tulonsiirtojen varassa.

Tästä syystä jokaisen suomalaisen etu on, että samalla kun valtio päättää menojensa merkittävistä lisäyksistä, tehdään myös päätökset, kuinka rahat tienataan.

Suomea ei koskaan saa päästää ajautumaan hallitsemattoman velkaantumisen kierteeseen, jossa hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka halvaantuu. Jokaisen meistä on voitava luottaa siihen, että yhteiskunnalta saa apua, kun sitä tarvitsee.

Ei ole olemassa mitään valtion syvää kukkaroa, josta voi huoletta ammentaa. On vain suomalaisten kukkarot ja sieltä kerätty raha. Hallituksen vastuulla on esittää, miten yhteisiä varoja käytetään vastuullisesti. Eduskunnalla on velvollisuus puuttua, jos hallitus ei kanna vastuutaan moitteetta.

Tällä välikysymyksellä me allekirjoittaneet kansanedustajat haluamme eduskunnan arvioitavaksi sen, huolehtiiko hallitus taloudesta niin, että myös huomenna ja ylihuomenna voimme kestävästi rahoittaa tärkeät palvelut kaikille.

lue lisää https://www.kokoomus.fi/valikysymys-hallituksen-talous-ja-tyollisyyspolitiikasta/